Saturday, October 16, 2010

JOM KENALI MAKANAN MAKANAN ORANG BUJANG


Sejak mula sesi pembelajaran aku di university ni,aku jarang dapat update blog.exam dan kuiz tiap tiap masa wei(ceh ceh ceh biarpun sengaja sembunyikan diri dari internet sebab mak kata aku kuat online facebook.)

Umi,ini laporan pemakanan kakak di Cairo.Umi tak payah bimbangla,sebab kat sini semua makanannya sedap sedap dan mampu buat Osman Kering jadi Osman Buntal.Ni makanan yang aku dan kawan kawan masak sendiri,ada tom-yam-tak-ingat-nak-bubuh-garam,sup sayur simple dan beras mesir lembik yang mana kalau makan korang akan rasa ia melekit lekit dekat anak tekak korang.


Hari ni,kitorang pergi ke Abu Ila untuk membeli pakaian sempena musim sejuk yang akan datang, aku pun godek godekla kawan kawan untuk singgah ke restoran Arabiata.Iyerlah,kadang kadang lidah manja aku ni merengek rengek nak gak cuba makanan arab.
Inilah makanan yang aku beli nama dia Basymala ape entah.Kandungannya macaroni keju bakar dengan daging kisar sedaaaapp tapi banyak sangatla,aku sorang mana mampu habiskan.

Kalau hari yang ada kuliah,aku selalu makan 2 benda ni jer,keropok kentang perisa keju dan coklaaat pick one 50 pistal (dalam 30 sen) ajerrr,murah giler,simple dan jimatkan masa!agak agak berat aku dah naik berapa kilo eh tinggal kat sini?

Ni gambar aku dan kawan kawan di sekitar Universiti Azhar-aku taktau la kenapa student first year excited dengan lab coat siap capture gambar pose guna henfon lagi,bergaya ke weh pakai lab coat ni?( style tak nak mengaku turut terjebak)

Weii,ada roommate aku kan dia nak start pakai purdah weii, tetiba aku rasa cam tertarik jer dengan idea dia tu.lagipun kat mesir ni dia kata habuk debu kuat sangat kalau pakai purdah kan nanti kan dapat menjaga kebersihan lubang hidung.

korang rasa sesuai tak kalau aku pakai purdah?keh keh

57 comments:

Umie Nadhirah said...

Berat sekarang brape ekkk???
saja tanya..HAHA.


BTW,


imy ^^

MOFASAD said...

nanti lu jumpa la bidadari gua dekat zagazig sana.. dia blaja kat sana

amalina sahaja said...

same lahhhh.
sy mkn keropok je pun kat sini kalau ada kelas :D

MOFASAD said...

kirim sayang aku kat dia

:)

ardinihumaira said...

woh sedaknya makaney dio.. terliur weh :D

HEROICzero said...

Mofasad jek ade bidadari~ keh3x..

ah ape ke nama tuh. macaroni cheese ape tah tuh.. nampak sedap wor!

Qu azniza ;) said...

wa.. mesti lagi kecik dan kurus.hahah
erm nak pakai purdah ke?
lg cun.. tapi nanti snap gambar. susah nak kenal.hehe

Tina Farhana said...

waahh..terer r korang masak even baru2 lagi sampai sini. erm, kat sana xde beras filipina ke? kalau ada try la, rasa dia cam beras malaysia skit. *even kak tina pun x suka beras arab. hee

ade gak kawan2 kak tina sini pakai purdah. comel je :)

Miss ... said...

mcm lasagna je tp nampak keras la plak hehehe

ieQa sWetLuv said...

wahh nampk semakin bahagia, da mula sesuaikan diri ngan keadaan kat sana, bagus3.. study betul2 ea.. =)

Farah said...

Allah . Dekat Universiti Al-Azhar ke ? Kenal Aini Azizah tak ? Haha :D

Semoga berjaya di sana :)

ainz said...

alhamdulillah...senang kamu cari makanan sedap kat sane..hee..kwn2 yg blajar jauh,sume mengeluh ssh cari makan..

pakaila purdah...cam best je..bile lagi nak try..ni la mase nye..ehehehe..

Faizal n Fashitah said...

Perlu ke berpurdah? takpe la dik. Pakai tudung camtu je dah ok dah. So tak lama lagi winter yek? waaa best nyer. Aaaa dah try makan Shawarma tak? sedap woOoo ehek XD

Anys Amyra said...

pakai purdah nanti ada lah kan feeling2 ayat-ayat cinta. huahuahua.

aliesha kirana said...

seshwai seshwai..pakailah..heheehehe..mesti cun! heheeh~

JULYA said...

hye sis...slamat mjalani kehidupan d sana ye...purdah? macam comel je kan. bile la dpt g sane ek?

nabilah_2908 said...

alahai...makin kurus lah kamu di sana yer...? ;)

sedap tak tomyam yg tak ingt nk letak garam tu..? hehehe...

pakai la purdah tu...sesuai jer.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KONTEST MORTAR BOARD

HonEyBuNNy said...

Kusya masak ker sana??heheh...mcm2 eh makan..ish2...pakai la purdah..mau tgk...mst cntk..

Fitrah Adnan said...

purdah??...wah!..chantekkk!!!

Whoopz said...

Gwa tengah mengidam nasi hadratul maut..

missgee said...

Basymala tue agak sedap..
anak tekak aku plak nak
merasa makanan Arab..

zacky ~786~ said...

lawan x2.~
pakai ape pon lawa meyh... :))

echah mashuri said...

purdahh?pasti lebih ayu gituuu...:)
pastyi chantek dear:)

uNIqIKA said...

wahhhhhhh, da gi mesir doe. nnt blk klntn bw ole2 yea!
jum kite pkai purdah!

uNIqIKA said...

wahhhhhhh, da gi mesir doe. nnt blk klntn bw ole2 yea!
jum kite pkai purdah!

Mr Noble said...

mmg sangat sesuai pakai purdah tu

Pencacai Alim said...

woooo..mkn org bujang? hehehe

BalqisShafiqa said...

syirah, seronoknya kat sana!!
dapat makan yg best2.
mesti kenyang selalu. :)

Encik Psychopath said...

takde la bujang sgt.

PinQib said...

study betoi2. yer. jangan hampakan harapan ibu bapa. sejuk jer ak tengok gambar awak semua ni.. bngga dengan muslimah islam macam awak..



Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?


Happy reading ^^

dUrRaNi said...

beznyaaaaa.....

stdy rerajin...(^.^)
kim slam pak arab...hehehe

Arief Arf said...

makanan org bujang la paling best, paling senang dan paling sedap!

X)

maisyara Pot! Pot! said...

miss u budak! hahaha...



ko dh berat ke sekarang? kalau belum, aku nak kasi lemak aku sikit dekat ko. ada baki2 lemak aku masa raya hari tu, ko nk? hehehe xD

hiro said...

best2

rossoneri said...

cousin kita pun pakai purdah sbb dia kata banyak sgt debu,dia xtahan.. kalau xtahan,pakai lah..

akubiomed said...

Makanan asli orang memang sedap dahlah saiz makan besar-besar pula. Teringat dan rindu makanan di Bierut Lubnan tahun lepas

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

tengku..
mkn lebey sikit k..kasi tembam..

LadyBird said...

sedapnyer.. :)..
nak g sana jugakla.. untung2 dpt naikkan berat badan..
hihihi

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

eemmmm nasi pun sodappp.... kalau masak cam ni gaya memang sedap .... orang bujang katakannnn

c!k s!puT said...

'basymala ape entah' tu nmpk sedap la.. ekekeke..

nti bwk blk mesia cikit ye.. ngeee

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

oohhhhh jauh nun disana kalau aku teringin nak makan saambal belacan air tangan mak ..... cecah ngan kebab bagdad boleh ke gitu

twinkle twinkle said...

UNIK nya makanan tu :)

Anna Boleyn said...

hehe..tak pe dik..mkn ler banyak2 kamu ut kurus kering. idea pakai purdah tu bagus. :)

ada buat 1 entry khas untuk kamu dan lain lain. jom tengok kat sini :

Mission 1 accomplished! – Saya buat yang TERBAIK untuk balas jasa pengomen di HLN… XD :)

einaz shah rizal thomas said...

haiy owner belog yang cute miut.
nice to see your blog.

:)

Amni said...

pakai purdah sebab alasan tu? hehe... menarik! tpai kalau pakai terus lagi menarik dear.. hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

beshnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

F.I.C.K.R.Y said...

Wahhh! Matang betul 'adek' aku yang sorang ni... Tak sampai sebulan kat bumi perantauan dah pandai masak nasi secara berjemaah. Lepas ni boleh isi borang Cari Jodoh yea heheheee...

Abang nak komen sikit jer, makanan yang nama saintifik dier "Basymala" tu nampak sungguh menggoda dan mengiurkan...

Dengar nama makanan pon dah gempakz cam nama pelakon Bollywood hahaaaa... apatah lagi rasanya idak?!

Abang tunggu report dari adek lagi ni hahahaa...

alinac lover said...

hahah~ layan je makanan tu ek

isk.mana nak cri ni~

hiro said...

sedap tu.

LadyBird said...

dik, anda di tag.. sila ambik di sini yer :

http://sweet-ladybird.blogspot.com/2010/11/award-dari-en-mamat.html

JULYA said...

hey org bujang anda di tag
http://blogjulya.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-from-melromeocom.html

Katak Ijau said...

hai dik...

lama tak dtg mlawat blog ni...wahh, dah kat mesir dh rupanya skang...
pape pun take care ok...slamat bljar yer...

M. Faiz Syahmi said...

peh., makin sehat la ko pasni. hahaa.
biasa la tu sebok tu dah tentu. ada lagi masa nak update blog sepanjang ni dah kira hebat dah. :)

Offensive entry for girls.

haway mutasawwil said...

dok mesir doh.mesir cam duduk mesia gak kot ramai sgt mlayu.hu2

TUKANG KATA said...

pehhh,nak pkai purdah! akak tabik sama luuuu..bagus la elak pencemaran! taik hidung pun takde la banyak sgt kalau pakai purdah..HAHAHAHAHAHAHA

N2kU said...

nyum-nyum

hamzah ian said...

bila nak update?

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails