Thursday, November 25, 2010

CAIRO SUDAH MULA MASUK MUSIM SEJUK,TERASA SEPERTI BERUANG KUTUB RASANYA


Pejam celik pejam celik rupa rupanya dah hampir 3 bulan aku duduk kat bumi anbia ni.Mai awek aku duk berendam air mata memikirkan nasib aku kat sini tanpa mengirimkan khabar kat dia.Maka aku pun mencari ruang untuk menulis kembali.

Banyak benda terjadi kat aku sepanjang berada di sini rasa macam nak cerita semua hoooyeaahh tapi takut entri ni tertukar kepada novel plak.aku tau korang mesti nak kejar masa kan jadi artikel pendek lagi sesuai.

Sekarang ni Cairo da masuk musim sejuk,abang abang polis semua sudah menukar uniform mereka dari putih menjadi hitam,suhu setempat turun menggila sehingga 16 darjah celcius,perut manusia pun naik menggila jugak jadi makin lapar,strawberi mula bercambah dan menjadi makin murah dan student student satu kuliah dengan aku mula mempamerkan baju sejuk baru masing masing.

Dekat Mesir bagi aku tempat yang paling best untuk shopping blaus,selendang dan jubah ialah dekat Hussein.bayangkan korang boleh dapatkan jubah lawa lawa hanya dengan harga L E 35 (lebih kurang RM19) wahai gadis gadis,bayangkan perasaan kemenangan yang sejati itu,bayangkan perasaan kepuasan hati itu setelah kau berjaya membida jubah dengan harga yang paling murah,nikmati keseronokan itu!

Tapi awas,betulla kata Berd, orang arab agak gatal gatal jugak yer lalala aku pernah alami satu kisahtapimalunakceritatakutkorangkatabajetplak.hak hak hak.segan plak nak type jadi aku type sambil kibas kibas muka dengan tangan.

masa pergi beli sarung tangan dekat Hussein tu kan,aku bayarla sarung tangan pink tu kat seorang penjual arab ni.tapi dia pegang duit aku tu dan tak nak kasi baki wangnya,dia pun panggil aku kat tempat tersorok dalam kedai tu,ajak ajak berkenalan sket, dan senang senang je terus ajak aku kawen!! wahh !! dahla ajak berkenalan sambil syok menggulung misai Amitab Bachannya,pakai kemeja plak sengaja tak butang baju pamer bulu dada berkerinting tu ingat boleh buat aku tergoda?rasa lebih seksi macam tu?nooo nooo aku rasa gelii sameon weii terus aku mintak baki wang aku ala ala tegas gitu ngan dia dan cepat cepat blah dari kedai tu.(padahal aku malu malu sebenarnya)

sekian update berjaya untuk kali ke 4 di mesir. -___-!

sebelum tu,ni antara sedutan gambar gambar yang berjaya dirakamkan oleh kamera.

orang arab nie selagi boleh sumbat,selagi tu la dia akan sumbat manusia dalam kenderaan.

gambar masa raya haji bersama 3 isteri aku.teka sendiri yer aku yang mana satu.

raya haji pertama yang kami sambut di City Star.bagus kan sikap macam ni?hak hak bila lagi weii nak enjoy selain hari raya haji,kuliah aku payah nak dapat cuti weh.

55 comments:

maiMOONyet said...

hekhekhek. akhirnya ko menulis balik. ;P

maiMOONyet said...

pehhhh! murah gila jubah bharga 19rggt jep? T____T kirim satu.





*pakwe arab banyak bulu. cancel aku nak bsuamikan arab :P

M. Faiz Syahmi said...

wahhhhhh dah xleh pakai shortpants dah pasni.. hahaha. :P

Fitrah Adnan said...

wahh lama tak dengar berita...ehemm kirim jubah 1..hehehe

Encik Tikus said...

PEHHH AKU RINDU KAU DOHH..

LOL =P

Cik Nathrah said...

lama gile tak update! pewittt! kene ngorat tu..hehehe

[-suziey-] said...

ouh musim sejuk kah..agk2 early april nnti musim ape ek/? insyaAllah me will go to cairo..

Fyzal said...

wah.. lama betul tak dtg blog ni. mesti seronok kan duk sana.

iyapifie said...

org arab membudayakan "car pool" baguih baguih. tp nape mcm tersekse je.

nabilah_2908 said...

hahaha...geli lak bila membayangkan penjual tu....

benar lah kata2 org.yg pak arab mmg gatal...hati2 selalu yupp...(^_^)

take care... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CIVIC-MINDED

HonEyBuNNy said...

wah2....hupdate jgk kusya....he2..oh..jubah sgt lamurah...nak sehelai....he2...kelakar tgk diorg sumbat kereta selagi leh sumbat..hehhe

cik @!en said...

akhirnya update juga ya.. hehe..

cantik baju kamo.. ngee~

y@n@ M!B said...

sis pon slalu dgr org ckp org arab ni gataiii pelik sket..ada kwn sis ni nk try jubah..mintak tlg org tu zipkan since zip dia belah belakang..skali pak arab tu raba dia dari punggung smpi atas kaoooo..pehtu buat muka inesen..perghhh..kwn sis ni cancel la nk bli jubah kt c2...hehh~

take care ye syahira =)

makdara TERdiva said...

selamat bersejuk2.. :)

TUKANG KATA said...

pehhh,,segonokk dengar cite syahira kat bumi anbiya :)

jaga diri ya! belajar rajin2..jgn kaslan2.HAHA

ainz said...

perut menggila lapar dan membuncit...heee...jangan lupa exerise! ;)

PinQib said...

rindu ore kelate kitp.
kalau x mau orang arab tu, meh kasi link blog ku, boleh gak ku mengorat.,. kuikuikui ^^

aqish said...

syira, hati2 ye kat sana!
hahaha. berbulu keriting paling ta skew laaa.

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

jge rate makan..haha
kalau xnak naik 10kg..
kawan sis naik 10kg wnter last year kat sini;p

Farah said...

at last . rindu nak baca =]

mv medi said...

wahh syoknyer

cik bunbun said...

nak jubah arab satuuuuuuuuuuuuuu. siyes ni bukan maen2. :DD please please please :D

Faizal n Fashitah said...

Kete kat sana buruk2.. bila tanye ngan member arab, rupe nye tax dorang lagi tinggi giler compared dgn tax kat msia. No wonder dorang tak mampu nak beli kete baru hehe. Anyway, hepi winter XD

Tina Farhana said...

happy berwinter sis ;)
tu la kan, kalau shopping kat Hussin memang tak hengat.

Anyway,
take care always..

missgee said...

WOW!!! Mesti Bestkan..
Bertuah badan..
badan yang kena ngorat oleh Mat Arab :P
hehehe

hamzah ian said...

gua nak g cairo jgk.. sob2..

Songo said...

salam kemesiran yek dr drsongo

Ery Farieha said...

gilanya gmbr 1st tu

hohohoho~

NI²MS said...

akhirnya,update jgk huhu.
gamil means cntik kan.
gamil tu slang arab utk jamil kah??

Blog Walker said...

nims : yupp.tau mcm mana ? pernah dtg mesir ea? =)

JULYA said...

salam sis
happy eidul adha
takde daging onta ke
hehe
aah blah2 sane gatai2 kot
dekat pasar mlm akak niaga ade sorg mamat pakistan ni ngorat adik akak yg baru 15 taun n ajak kawen jugak
ish ish ish

Qu azniza ;) said...

waaaa... t dapat pakwe arab la ahaha

pameklampard said...

sejuk sgt ke kat mesir??ade salji x??hihi

btw,jage2 org arab tuh..hehe

enyheartsdiamond said...

hye lil sis! jaga diri yaaa <3

F.I.C.K.R.Y said...

Wahhh! Akhirnya kembali jugak adekku yang comey manis ni menulis blog setelah diugut dengan sekejamnyer..

Merana taw tak abang mogok makan ikan bilis kering sambil klik laju² link URL blog ni... dengan harapan tuan blog dapat update entry panjang-panjang...

Ok. Nak komen sikit jer ni.. Memang trend pak Arab kat sana pakai kemeja nak tayang bulu dada ker?

Aiyaaarkk!

Gelii sameon weii hahahaaa... (bak kata cik syahira)

Trend kat sini pulak tauke² cina tayang bulu ketiak yang entah berapa minggu tak bercukur hakhakhakkk... mungkin berbulan-bulan jua rasanyer... Hmm... ntah le.

nanti musim sejuk pakai baju tebal² taw... Karang demam pulak hehehee...

Jangan terjah weii~

Oreo said...

Kak Syahirah,rindu rindu.

over act pulak

echah mashuri said...

gila...rindu gila nak baca ketulisanmu ini duhai adek manisss yang di ajak kahwin tuh,.hhehehe.
jage diri k..kirim2 la jubah lawa2 ke kelantan ni..huhuhuh

LadyBird said...

eiii, gelinya..
kerinting..

azean diyana said...

salam....looking 4ward to see enti yg x ska makan budu....insyaAllah nt blehla belanja makan piza ker...papa lah....btw, sy rs cam kenal sorang isteri cik anti budu ni....yg paling tepi tu mardhiah kan??? kawan enti eh??? hehe kitaorg 1 uni...... take cre cik anti budu...nt kalu rajin datangla kat tmpt ana kat zaqaziq ni....hee :) ~~salam dari zaqaziq utk org azhar....

HEROICzero said...

makin d tunggu makin x update. cis.

eh serious main sumbat banyak tuh ooo mak aihhh~

selamat bersejuk2 =)

amalina sahaja said...

haha potong je misai diaaaa

Peminat Katie Holmes said...

all da best. lu pun tau gua pantang tgk orang further oversea ni.haha

Umie Nadhirah said...

Lame gila tak golek2 sini...

Apa kabar mu disana syg?

AWAS PAK ARAB JUAL JUBAH!HAHA.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dear, hati2 kat sana :)

miss yuu too =)

::aien:: said...

take care tau dik shira :)


p/s : nak tempah jubah cantik dgn harga yg murah itu boleh? T___T

Cik SHiNJU said...

Syira...lama x singgah sini...
Upenyer dah kat Cairo yer... :)

nurayunni said...

lala...best2...

kembatolo™ said...

cehs~ siap dapat gamil lagi u..
jeles kak bedah.. hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam jika bukan musim sejuk pun...memang namdi 4 hari sekali ..kering sejuk kat cairo

Liquid said...

warghh penuh gilers kereta tuh hahaha

echah mashuri said...

dear!!bila nak update untuk kali kelima di Cairo?T__T

tahun baru update yeee,,

Nurul Aziz said...

kalau murah ape kate belikan untuk sis satu..hehe..

ASaDa RyutaRo said...

sejuk ea???

dak2 g sekolah naik kereta sardin tu selalu nampak tiap2 pagi. giler diorang ni menyumbat..

ASaDa RyutaRo said...

nak jugak dia ni melayan tokey kedai tu.. tapi, kalau rajin mengorat balik, leh dapat free.. hahahaha

nas said...

pergh...da lama da aku xsinggah ke blog shahira nih...time yg last tu time shahira dapat pegi ke cairo..ehehhehe
musim sejuk kat sana xbest kot..xje salji..hehee


latest entri:

belajar bahasa ketiga memang best,korang pula?

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails