Friday, October 1, 2010

HIDUP BARU AKU DI NASR CITY ~!



lama aku tak update blog sebab masih keletihan dan kelas pun packed!

assalamualaikum korang semuaa~! ada saper saper rindu aku tak? ok tak payah jawab sebab aku dah tau jawapannya dekat inbox henfon aku ni Ashraf Muslim siap merayu rayu suruh aku update blog.Demi tak menghampakan permintaan Ashraf Muslim , aku menggagahkan diri jua mengharungi habuk pasir merantau mencari cyber cafe di kawasan bandar kediaman aku.keh keh.

Jumaat lalu pada pukul 8 malam bersamaan pukul 2 pagi waktu Malaysia,aku tiba di Cairo International Airport. Sebenarnya aku telah terlebih dahulu diinform member aku bahawa udara di Egypt ni lain sikit dengan udara di Malaysia, habuk terlalu kuat dan udaranya mampu menghitamkan taik idung.(then,lepas tiba sendiri kat sini,aku rasa tak hitam pun.biasa jer.keh keh)

aku naik flight ni la,pramugari dia lawa lawa tapi bertukar garang kalau kita tercandid gambar diorang. penerbangan lebih kurang 16 jam dan transitnya di Bahrain.


di bahrain.cuba teka aku yang mana satu..

hari kedua tu kitorang dibawa sekitar Giza maka bermulalah sesi photoshoot.bgi aku Sungai Nil cantik tapi lagi cantik kalau takde sampah sarap di sekelilingnya.

biasalah perempuan apabila berjumpa cermin..

pemandangan dari bilik aku di hayyu sabi'..

satu pengetahuan yang aku dapat ialah bangunan kat Cairo ni tak kalerful semuanya warna coklat jer sebab tiap tiap tahun kan kalau diorang cat jer mesti lepas setahun bangunan diorang diselaputi habuk.

Okey,tu jer laporan setakat ni, aku rasa aku da jarang dapat update macam dulu sebab kelas aku 6 hari seminggu woo dari pagi hingga ke petang penaaaatttttt setakat nie belajar subjek fisiologi dalam slanga orang arab dah pun memeningkan otak aku.pastu rumah aku plak still dalam proses mendapatkan wiring internet.aku dapat jumpa mak aku baru sekali jerrrr dekat skype,sedihhhhh sobbbsss tsk tsk.


okeyla jumpa lagi,kalau ada masa aku update dan jengok blog korang k.babai~!

53 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

waaaaaaaaaaaaaaa

rindu kamu

jangan main sorok sorok lagi aaaa

Mr Noble said...

kat sana internet laju tak? :p

ardinihumaira said...

dni rindu la sama kamoo dik! huu... belaja rajen2 ye. jangan ponteng kelas taw.kalo tak kena babab

echah mashuri said...

entry yg lame ak tungguuu!!!rndu sama tulisan kamu dalm blog!blaja leklok k..
nampak cm sonok aja!nyesal ak xblaja btol2..huh!

ainz said...

tahniah sebab anda buat kami semua rindu...mmg tggu entri kamu dari sane.. :) jage diri k..study rajin2

F.I.C.K.R.Y said...

Uwahhh adekku~!!!
Selamat kembali berblogging!!!
Serius seronok abang baca kisah adek nie....
Nasib baik taik idong tak itam yea hahahaa...
Kat sini taik idong kaler putih melepak taw~
Hahahaaaa....

Seronok kan kalo kite kat negara orang lain... Macam2 boleyh timba ilmu pengetahuan...
Gune sebaik mungkin peluang nie...

Ikhlas pesanan dari abang di rantauan Beijing~

hiro said...

oh...ble fly?

twinkle twinkle said...

eh mcm mana leh xtahu akk da g cairo neh hais,,:(

Fitrah Adnan said...

hurm...semoga berjaya..di negara org jgn nakal2 tau...hahaha...apa2 sumoga keadaan di sna dipermudahkan utk anda semua

HonEyBuNNy said...

wahhhh sis....bestnya....ahh kan..ila tertarik la..napa la org arab sna xsuka lau kita ambil gambar diorg...mst depa marah...hehehheh....pntg larang tu..jgn bergmbr dpn diorg...nti depa persn kita ambil gmbr mereka lak..hahha

JULYA said...

alhamdulillah...selamat juga adinda d rantau sane
take care n jage name baik kuarga n negara
wah tibe2 kan
teringin nak g sono

Faizal n Fashitah said...

Selamat kembali berblogging! bes tak Cairo? ekeke. Basically abang di station kat dubai n time ni tgh cuti. salu gak travel ke Cairo. dekat je. Tapi lagi syok pegi Alexandria.

Diyanarghhh said...

rindu kakak =D

amalina sahaja said...

gudluck awkkk.
kte sme2 bggakan msia ya (:

Tina Farhana said...

ahhaa..2 patung ammu yang tgh menjala ikan di epot bahrain tu bergerak2 kan, sis perasan x?? hee

anyhow,
selamat datang ke egypt ;)
selamat menempuh pelbagai dugaan di bumi anbia ni.

if ada apa2 prob kat sini n xtau nak tanya sape, im here for u ;)
take care.

Lizzie Yasmin said...

Good Luck ye.. blajA RAJIN2...

aNis aMirAh said...

dah mcm masa blogger ARC fly ke NZ dulu.hehehehe.

selamat hidup naa.bljr rajin2.walaupun kita tak sama U (:P),bljr slanga arab tu sama je.baik2 duduk tmpt orang.

Farah said...

Baru nak cakap , memang rindu nak baca update baru . Hehe :D

Semoga berjaya di sana :)

Onelove...Jambu merah warna said...

blaja rjn2 ok =)

Umie Nadhirah said...

:O
Clap clap clap.
Tahniah...
Assignment yang banyak menanti .hehe

ibnubaba_04 said...

mesir masuk musim sejuk dh ko kak long??ngaji sungguh sana nati..huhu

aliesha kirana said...

hhhuhu..slmt bljr syahira..bljr leklok..jgn lupa blogging..rmai tggu..eheheeh

LadyBird said...

kesiannye.. sabor no.. pakai purdah lah..pasti tahi idung tak itam :P :p.. dan kulit jadi semakin cantik..

Is said...

fuh, nampak Pyramid. nice..

zacky ~786~ said...

whoaaaa..~ best nyerrr jD peRAntau..

cik helena said...

rindu rindu!!

seronoknye kan dpt belaja kat negara orang :)

kiba said...

universiti mana? nanti 17 aku balik sana. halo halo lah. kehkeh

Encik Tikus said...

kau comel lah. hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

belajo sunguh2 tau

eik`S noName said...

Salam....
lame xberbloggig...
wie entry baru se, penuh lalu komen...
ramai nye peminat....huhuuhu

happy nampak di tempat baru...keep it on

J.M.R said...

belajar lelok2 kat sana..bw pulang kejayaan...:-)

JelinaJoli said...

teringin naik flight. tp gayat!

nughul said...

syah ak rindu k0!!!
ak nangis wk2 ari k0rg berangkat pegi..ak cdey..!!!
:(

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Alhamdulillah selamat smapai:)
nanti cuti dtg2 lah alex..berbeza sgt dgn kaherahhh..hee~

edaolala said...

wow seronoknyaa belaja kat sana :)

Pencacai Alim said...

aku pon rindu gak..hahaha

@ien_R@z said...

dah smpai sana.. jga diri lek lok ya.. gonna miss you~ ^__^

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

nge~~~


wa nak pyramid tu!!

tcare ya tengku~~

Qu azniza ;) said...

dik... selalo la update cite pkembangan kat sana keyh!!
miss you

Qu azniza ;) said...

jangn lupa banyakkan gambar!!
best tgk! hehe

maisyara Pot! Pot! said...

rindu ko!!!!!! hehehehe...



wei, yang lawa itu la ko. malas nak teka :P



* aku nk ikut pergi sana =.="

PinQib said...

miss u jugak laa.. haa. ko kat egypt?? wah.. blajar apa yer,. pandai gak mek ni..
good luck yer, bajar sunggoh3


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Shocking Fact about Justin Bieber!

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. taik hidung hitam. dah sangat biasa, lebih2 lagi klu musim panas..

apa pun.. selamat datang ke egypt. =)

duk kat haiyu sabi' yer.. hihi =P

y@n@ M!B said...

welcome back bebeh! =)

elok² ye kt negara org..study smart..not hard...pasni blog syahira lak jd ala ala travel and living channel...eh? O_o

haidi takeAfoto said...

rindu gak..hehe even kite xknl pn lg..hehe bru nk kenal2..gud luc in wat u do..keep it up..selamat knai2 ek..ade bwk budu g cairo tu x??hehe

nabilah_2908 said...

mmg rindu pada syahira...tercari2 juga mana la syahira menyepi..dh selamat tiba ke belum..ok ke tak...

akhirnya berupdate gak..

bagus la kamu ok2 jer kat sana..lepas dpt internt..aktif2 la seperti selalu yupp...(^_^)

take care syahira. :)

Mr.Amni said...

Ada hati jugak nak sambung belajar kat Mesir.. Insha Allah satu hari nanti....=) good luck!

inchEkPelukis said...

kalau rasa habuk2 tu mengganggu, try pakai niqab sekali sekala k. :)

nas said...

wahhhh...bestnyer...aku nie xde peluang pon nak g oversea...isk3..so sad laaa.....belaja kat sane sungguh2 ek...
kot2 dpt laki arab ke........ :P

Tina Farhana said...

salam ira,
kak tina nak gi cairo arini
gi city star,
pastu nak mkn kat restoren kelantan
ni no kak tina: 014-1590940
kalau ira terbaca komen ni,
call ea ;)

u take care there ;)

Fantastic Ajane said...

laa..patutla lama x blog kn.... jadi org jauh rupanya..neway selamat menunaikan amanah parents k..:) best x kat sana?

rossoneri said...

wahhh, dah lama xjenguk blog, sekali jenguk dah pegi cairo rupanya.. :D congratz...

Anna Boleyn said...

apa-apa pu belajar rajin2 yer dik. dok kat negara orang tu, kena kuat semangat. chaiyok chaiyok. :)

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails