Monday, June 21, 2010

SAYA SAYANG DEDDY SAYA !


Dua hari lepas semasa aku menghadiri majlis perkahwinan di Rantau Panjang, aku telah berselisih faham dengan ayah atas satu perkara yang aku rasa kecil tapi akhirnya telah menyusahkan ayah aku.

Akibatnya, aku ditengking di atas kereta di hadapan adik adik dan ibu aku Biasala dah bila aku anak sulung,rasa ego aku terhadap adik adik adalah tinggi. Paling tak boleh tahan, lebih 5 tahun aku tidak ditengking ayah aku so bila ditengking korang faham faham sendiri la bagaimana rasanya masa tu.
Malam tu, semua blogger buad entry' selamat hari daddy' untuk bapak diorang. Aku rasa kosong sangat.hish nak buad ker tanak buad.

Tuk tak tuk tak aku pun menghantar mesej kat sorang member aku"Makan hati dengan ayah..,"
Namun balasan mesej yang diberi olehnya menyentuh hati aku,"Kau masih dapat rasa bagaimana ditengking ayah, aku pulak...huh.."
Teringat pulak yang member aku telah kehilangan arwah ayahnya 4 tahun lalu.

Sehingga sekarang setiap kali aku bertembung ayah di ruang tamu, bibir ini terasa begitu ego sekali untuk meminta maaf.Namun kalau ayah aku terbaca entri ni,aku ingin ayah aku tahu bahawa aku sangat menyayangi ayah dan meminta maaf kerana telah menyakiti hati ayah beberapa hari ini.


*teringat masa aku form 4 dulu ayah aku lah satu satunya insan dalam famili aku yang sanggup meneman aku menaiki roller coaster kat time square walaupun dia muntah muntah selepas itu.kesian kat ayah. =]

HARGAILAH AYAH MASING MASING KERANA MEREKA TELAH BANYAK BERKORBAN KERINGAT MEMBESARKAN KITA

33 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

selamat hari bapa utk dedi kamu
:)

syahira ariff said...

anisa:thanx anisa,u to0 =]

.::WaNiE::. said...

ooo

slmat hari bapa ;)

syahira ariff said...

wanie :untuk awk jugak,sayang. ;]

HonEyBuNNy said...

ayah marah bersebab tu..sbb diorg sygkan kita....ila sellau ja kena marah2 syg...sbb ila anak sulung jugak n degil sekali....suka merayau sana sini smpia fmly risau..ehheheh...xpa..maafkan ja...mb ada sbbkn abah marah kita.....apa pun...kita ttp syg mak dan abah kita..mereka insan yg paling berhrga d dunia ne..tnpa mereka..siapalah kita....;-)

Rowena Chasez said...

happy father's day...
untung dapat ayah cmtu tau..
kene bersyukur selalu..
(:

y@n@ M!B said...

setiap org ada mesti ada saat² slh fhm dgn ayah..tp mcm mana garang pun ayah dgn kita, dia tetap ayah kita..betul la kwn syahira tu ckp, selagi ada ayah, appreciate dia..kang dah xde nyesal xguna plak kan..=)

chill up babe..sis sulong gak..ank sulong mmg ada sifat ego tuh..tp bley cuba kurgkan ^_^

Fyzal said...

biasa la kena sound2 ngan ayah..

kalau tak kena2 sound. tak happening la life kita. tak gitu?

moga2 deddi kamu membaca entri ini.

NUR WASILAH said...

hehe..slamt ari ayah..sy pn ank sulung jg..klu kne marah dpn adik2 mmg xtau nk ckp cmne rsenye =) besela tu ayah pn ade emosi jg =)

JULYA said...

kenangan pahit tulah yg akan jadi manis bila orang tu dah tak ada

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
syahira pun ada kenangan manis dgn ayah kan?
sama2 sambut hari bapa dgn ayah k. :)

Yorke Kun said...

maaf xsmstinya dgn kata2..kdg2 dgn perbuatan pn bleh buat org maafkan kite.pe2 pn ayah mne xpnah maafkan anak2 dia ye tak?

helena's said...

alahai entry pendek camnih pon boleh buat cikhel sebak :)

selamat hari ayah!

pameklampard said...

syg ayah juga..mcm2 pengorbanan die wat tuk kite sume..korang jgn benci2 same ayah tau..cik syahira,da mintak maap blom??konfem sejuk ati en. ariff kalo wat camtuh..huuhhuu

cikCEPET said...

huhuee bse la tuh..
cepet p0wn pena kne..
salu kowt..
ahahaa~ degil kpale batu mmg arrr cepet salu kne...

heheee
:))

NiZaM Limited said...

ermm..hargailah ibu bapa kita selagi mereka masih ada..

sayang anak ditangan2kan...sume tu utk mengajar anak..bygkn anak2 yg dibelai2 je dari kecik..ape yg diorg jadi besar2 ni?...

oempak said...

happy father's day, luv my dad luv my family :)

Irine Nadia MaRceLLo said...

huhuhu..ayat yg part msg dengan encik akif tuh agak sedih..

btw..salam kenal:D

Miss ... said...

btol tu hatgai ape je yg ada dgn kite skang

Mya said...

aiyo, bila da kena mara tu, mula la rs cm segan2 nk mintak maaf kn.. hee..

sayaDeyla said...

awak. kita sama.
rasa ego dengan ayah tinggi jugak.
tapi bila cakap dalam telefon, dan2 tu air mata mula nak beroperasi :)

eLLa said...

sedeynyer entri nie,..
teringat kat ayah..
anak manje yg kuat merajuk..
;(

@ien_R@z said...

hope belom terlambat..

happy father's day.. bukan utk awk yer.. hehe.. to ur dad!

bgusnya dia teman kamu main roller coaster... hargai lah dia.. ^__^

kalau salah, jgn takut utk mintak maaf.. =)

syue said...

ayah marah sebab dia sayang. dia nak yg terbaik untuk kita kan. tkpelaa, biar la dia nak marah skrg ni. nnt dh bljr, dh kawen, bila lagi dia nak marah kita kan. chill bebeh ;DD

ayah awak sweet betul teman naik rollercoster even dia muntah muntah :) happy father's day utk dia =)

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Abah oh Abah...
Kerana abah aku disini
Kerana abah aku gembira
Kerana abah kuterasa bahagia…
Terima kasih atas segalanya
Abah oh Abah…
Tak pernah kau keluhkan
Semenjak kecil aku dibesarkan
aku dimanjakan dengan belaian gurauanmu
Teguran mu.. Marah mu..
Tanda sayangnya abah pada anak mu
Anak mu saja tak peduli dan buat tak tahu
Abah oh Abah...
Abah…engkau semangatku
kau padamkan air mataku...ketika aku bersedih…
Engkau penawarku ketika aku sakit…
ketika aku ketawa .. engkau turut ketawa
Abah oh Abah...
Namun ketika engkau berduka ?
Aku harap Akulah penawar duka laramu
Tiap saat aku menghitung kerinduan terhadapmu…

Doa ku untuk mu
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ
"Rabbanaghfir Lii Wa Li Waalidayya Wa Lil Mu'miniina Yauma Yaquumul-hisaab"
"Ya Tuhan kami, beri ampunlah aku dan kedua ibu bapaku dan sekalian orang-orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)"
O our Lord! And forgive me, and my parents, and all the Muslims on the day when the account will be establishe
Surah Ibrahim 14:41

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://wilayahcakecoklat.blogspot.com/
http://libaskasilipas.blogspot.com/





lu kena tau..
ayah lu lat power rangger lu..


tapi gua fhm..

gua pun ada rasa cam lu rasa..


camna ekk...


nge~~nge~~

HEROICzero said...

smue blog ceta sal hari bapa! ah aku lupe hari bapa!! tidak~!!

*Selamat hari bapa =)

syahira ariff said...

honeybunny: oh sis anak sulung jugak?heee~betol2.hargai mereka sebelum terlambat


rowena chasez: hee~thanks sis,ayah sy mmg terbaik =]


yanamib:hahaha.ada per yg setuju anak sulung mmg ego.trimas sis. =]


fyzal:ha'ah,harap2 la dia baca entri nie.T____T


nur wasilah:huhuuhu,rasa malu kan ngan adik adik?

syahira ariff said...

julya: ades,jgnla cakap mcm tu,dear,jadi sedih tetibe.huhuhu

balqis shafiqa:banyak kenangna manis dgn ayah,tak mampu nak luah kat blog sbb byk sgt

yorke kun: yer betol.semoga ayah dah lupakan kesalahan saya.T__T

helena: hee,thanks sis.selamat hari ayah jugak. =)

syahira ariff said...

pameklampard: ngeee!!tak mintak lagi la pamek! malu aii nak mintak!hehehe,nanti beliau sejuk hati sendiri la tue.=)


cik cepet:heee~u raise me up cik cepet.


nizam limited:betol tu nizam,semoga kita bukan mcm tu. ^___^!

oempak: hee,cuweett

syahira ariff said...

irine nadia marcello: hati saper tak tersentuh kan?
salam kenal juga irine ;]

miss: insyaallah semoga kita tak ternyesal di kemudian hari

mya:yupp,segan giler nak jumpa nak mintak maaf nie.hehe

sayadeyla:waaahhh,jgn la ckp mcm tu.sedih nie rasa nak menangis jugak. T___T

syahira ariff said...

ella: heee~sis nie mesti anak manja ngan ayah kan?

aien_raz: yupp,ayah mmg banyak berkorban untuk saya,sampaikan naek roller caster pun sanggup tunaikan demi tak mengecewakan anak dia.

syue:heee~tanak kawen,nak duduk bawah ketiak ayah selama lamanya!hee~.yupp,dia la ayah terbaik walaupun dia tak suka roller coaster,hihihi

afzainizam:ameeen~ terima kasih share doa tue.sajak tue sangat sedih

syahira ariff said...

alvin : hahaha,ayah wa memang superhero sejati
wa sayang sama dia ketat ketat!

heroiczero:haahaha,takpe,asal kan kau ikhlas nak ucap untuk bapa kau.
=]

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails