Tuesday, August 3, 2010

TEKA TEKI YANG BUAT AKU BENGANG


Permainan teka teki agak popular ketika zaman aku sekolah rendah. Aku ingat ada satu teka teki dari kawan aku,Iylia Syazwanie, yang tak boleh aku lupakan sehingga sekarang.Korang pernah dengar tak teka teki macam nie..

IYLIA : Awak, awak, kalau awak pintar cuba awak jawab teka teki nie.


AKU : Apa teka tekinya?


IYLIA : Begini, di dalam sebuah kampung, ada 3 orang sahabat yang berkawan rapat iaitu Diana Danielle, Pared Kamel dan Lisar Surihano.(nama watak diubah mengikut peredaran zaman.)

Suatu hari,ketika mereka berehat rehat di taman,tiba tiba terbau kentut mis
teri yang amat busuk dan meloyakan.

AKU : Ok,teruskan..


IYLIA : Kentut tu siap disusuli bau durian yang amat busuk dan meloyakan tekak. (punyala hiperbola cerita dia). Jadi, tiga sekawan tadi mula saling menuduh dan menyalahi antara mereka. Teka tekinya adalah, jikalau awak pintar,siapakah yang kentut dekat taman tersebut?

AKU : Pared Kamel sebab dia jantan.

IYLIA : salah,pompuan pun boleh kentut aper.Cuba lagi..

AKU : Diana!


IYLIA : pun salah jugak


AKU: Lisar Surihano !


IYLIA: no,,no,,,no..salah...salah..


AKU: habis siapa lagi?


IYLIA: Rilek bro,jangan marah,meh aku bagi jawapannya.ngaku kalah ker tak?


AKU: tak ngaku kalah lagi! monyet dekat taman ker yang kentut?


IYLIA : heii,salah! meh aku bagi jawapan,ngaku dah?

AKU: ok,tak leh jawab,ngaku dah.


IYLIA : awaklaa yang kentut sebab awak mengaku.


p/s : rasa bengang tak?

38 comments:

y@n@ M!B said...

hahaha mmg bengang..biasa la kanak² suci lagi inesen...asek kena buli..huhu -__-'

Mama JnJ said...

wahaha..bengang..pasni nak try kat hubby plak

AngahSayang2314 said...

wawakakaka kelakar gak dia punya teka teki hehehe...

cik helena said...

poyo!hahaaha

Hamzah Ian said...

hahaha... nice

Amni said...

hii... kena buli dah...=P

amalina sahaja said...

haha sgt bengang

nuraarin-life said...

teka teki yg bengang tapi kelakar giler

inchEkPelukis said...

euuuu~ ko kentut.!
bau durian lak tu.!
yuck yuck yuck.!
kalo bau lavender ka tracia ka leh aku terima lagi. =.=

@ien_R@z said...

hahaha... memang sengal!!!


adoyai...

Mr Noble said...

hahaa! kene hati2 dgn lawak camni. thank u kerana dah bgtau :D

SyerAgh said...

xbengang.. mureh.. haha

maisyara Pot! Pot! said...

sengal. hahaha xD

aduka said...

haha..klaka..

::FAIZ FARISH:: said...

hahahahaha

n@jwamz said...

ahahaha sengal....
mmg bengang ar kalu terkena cmni...hiks!

eiffel said...

mcm cilaks jerk gwa rasa..huuhu




jam...???
my blog
xchange ur link

syahira ariff said...

yana mib : rindu nak jadi bebudak suci dan inesen balik.ngee~



mama jnj : try jgn tak try,silap2 kena tidur kt luar mlm ni



angah : memang klakar,tp bila terkena rasa cam bengang gitu.=D

syahira ariff said...

HELENA : erkk,poyo pulak. +___+


hamzah : thanx encik.



amni : bolehla nak bls dendam balik.haha



amalina : bengang cam nk hantuk kepala kt tilam katil jer.



nurarin life : hahaha,sila cuba kpd org laen.



inchek pelukis : kuang asam! bukan aku,lisa surihano sbnrnya yg kntut.aku jdik tukang cover lisar jer.lalala~



aien_raz: cuba lah.=D

syahira ariff said...

MR.NOBLE : haha,peringatan berguna kan?jgn terkena next time.



syeragh : mureh tu aper?



maisyara : bolehla nk sakat member. =D



aduka : yupp,tp bengang sket.=]



faiz farish: hohohoho




najwamz : pasni,jgn terkena lgik yer! =D



EIFEL : alaa,tu lu belum kena betol2 lagi. =]

Qu azniza ;) said...

ahhahahaha.. lawak betol tergelak sensorang!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak jadi nak mengurat

BalqisShafiqa said...

bengang juga kalo kene dgn member macam ni kan, syira.
nanti cuba syira kenakan dia balik.
teka teki lain laa. hehehe.

nabilah_2908 said...

hahahaha..rasa macam nak bagi penampar free jer kt penanya soalan..


jom ke APA KATA HATI pulak,
PENAT

MiMiEy :) said...

hahaha. mmg bengang.
tp lawak giler.
hahahaha

alvin takda umah harga 8juta said...

aku dah jangka..kau yang kentut..

Fyzal said...

itu nama nya teka teki mintak pelempang.. :D hahaha..

madihahzubir said...

ah, bengangnya !

HonEyBuNNy said...

hehheheh..apa kah ini jenis teka teki...ehhehhe...sakit hatiku....ahhah

syahira ariff said...

qu azniza : hati hati bergelak seorang.nanti ada orang tumpang gelak sekali.muehehehe seram tak?seram tak?


brutal solo : haha,sengal,bkn kntot btol2 la.


balqIs shafiqa : yuppp,teka teki ni best sbb boleh diedit sesuka hati. =D


nabilah: lempang jgn tak lempang. =D


mimiey : cubala trick nie.silap2 bleh mngeratkan silaturrahim.

syahira ariff said...

alvin :kau mmg selalu berprasangka buruk kat aku kan?


fyzal : hahaha,bahaya betul kalau jadi pengteka teki ni,silap orang yg diteka bleh masuk ICU.


MADIHAHZUBIR : lempang sis,jgn tak lempang!


honeybunny : berjaga jaga yer sis.jgn smpai terkena.=D

Nudi said...

tEHEEE

memang bengang

fndrocka said...

hihi.ni antara teka-teki kelakr yang aku pernah dengar.sempoi lah.

reply comment: biasa guna 4shared? boleh je donlod nvel sophia kinsella situ

S..U..D..@..I..S said...

hahha... sapa kena agak bengang sikit la..mai pakat latu sipenanya tu

ainz said...

ape punye teka teki daaa...

Yorke Kun said...

sme la dlm kategori teka-teki yang 'puas dah?' tu..sape yg puas,dia yang berak..macam celaka!hahaha

syahira ariff said...

yorke : hahaha! sengal! eh best la teka teki tu cuma teknik je lain

Anonymous said...

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails