Thursday, July 1, 2010

PELAKON DRAMA KOREA 'WINTER SONATA' MENINGGAL DUNIA !!


(bencilah aku kalau aku edit gambar aku kat photoshop tak menjadi.)

SARI BERITA UTAMA

Seoul : Pelakon drama televisyen popular Winter Sonata, Park Ji Sung Yong Ha ditemui mati semalam dipercayai membunuh dirinya sendiri.Park Yong Ha mula dikenali dengan watak hero kedua atau watak penyibuk nak rampas heroin dari hero di dalam Drama Winter Sonata yang cukup terkenal di negara ini.
Mayat Park , 33, yang juga merupakan seorang penyanyi ditemui tergantung dengan wayar pengecas bateri telefon bimbitnya di rumah semalam. Hal ini berlaku disebabkan kurangnya kesedaran aqidah dan pengajian Pendidikan Islam yang tak cukup sukatan .

Tidak ada nota bunuh diri ditemui tetapi Park dikatakan memohon maaf berulang kali pada keluarganya dan menghantar SMS kepada bapaknya yang sakit tenat akibat barah perut.

wajah wajah Park yong Ha

 Sekian berita sensasi hanya di Siam Channel.Krop kun kapp may auuw mayy auww.
p/s: fuuuhhh ada bakat tak aku jadi pembaca berita sensasi ?

49 comments:

Fyzal said...

takpe.. yg penting ada usaha nak meng edit gmbr tu. :) usaha tangga kejayaan.

cik helena said...

ensem2 bunuh diri kan

HonEyBuNNy said...

isk2...mmg kurg betoi kesedaran aqidah...hurm..

Tina Farhana said...

ada bakat..ada bakat..hehe

mv medi said...

memang nota bunuh diri takde tapi "NOTA BUKAN AUTA" ade.

oempak said...

he died :(

aNiSa hANg tUaH said...

name pun kafir
asek bunuh diri jee
hmm
takziah utk keluarga mendinag

jakob88 said...

aku rase die frust dlm cite winter sonata terbawak2 smp dunia die yg sebenar..tu die bunuh diri kot..=p

madihahzubir said...

oh, tak kenal la dia.agaknya terlebih mhayati skrip drama kot. :DD

Qu azniza ;) said...

aahahahah best la berita ni!!

syahira ariff said...

fyzal : wakakaka.tibe tibe rasa terharu.meh nak sapu hingus kat kau fyzal.sob sob T____T



cik helena: yupp, rugi rupa jer.



honeybunny: dia tak belajar pendidikan Islam jaman sekola rendah tu.

JULYA said...

serius ke duarius ni...tak pernah layan cite korea dulu dan sekarang

syahira ariff said...

tina farhana : maseehhhhh *terharu nak menangis T____T ekekeke



mv medi : ahhaaahhh! nota bukan auta tue memang berhantu !sbb dia ada persamaan dgn perkataan nota bunuh diri. ekekeke



oempak : yeapp.he died. T______________T

syahira ariff said...

anisa hang tuah: teruk kesedaran moral diorang kan.


jakob 88: hahaha,aku pun rasa camtu gak,jom salahkan pengarah winter sonata!



madihahzubir: ahaaah,mmg bukan peminat citer korea sejati.

syahira ariff said...

qu azniza: yesssss!!! tengokkk!! ada jugak yang puji pembaca berita yer ! yess wakakaka



julya: nak berapa rius pun boleh.hehe =p

NiZaM Limited said...

ensem2 bunuh diri..bak kate cikhel.ahaks..

kalo dah takde iman..ensem camne pon takguna..camni la jadinya..

@ien_R@z said...

kesian.. bunuh diri jugak yg jd pilihan.. dh takda akidah ngn iman.. senang la jd mcm tu..

nauzubillah...

rindu nk tgk citer tu blk.. ngee~

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

xpe..xpe..die bukan islam pon..kat akhirat nnt..die akan jadik kayu api yang akan membakar manusia2 yang banyak dosa...sye pon bnayak gak dosa,,..=(

shameel Iskandar said...

namanya terkenal krn winter sonata. Jadi kegilaan remaja ppuan. tapi sayang dia mengambil jalan singkat dgn akhiri haytanya dgn bunuh diri dalam usia 33 tahun. usia yg amat muda.

pameklampard said...

haha..jadi ensem pon nk bnuh diri ke??ape la...

bunuh diri gune wayar pengecas tepon bimbit lak tuh..ish3..tula org suh pakai wireless xnak..kan da kiok..huuuu~

syahira ariff said...

nizam limited : ta hensem pom ta hensem pon beliau ini.haha


aien_raz: yupp,suh tb3 ulang tayang la sempena memperingati mendiang.hehe



cik aidacomei: kita sama 2 insapppppp. T_________T

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak ingatlah yg mane sorg.

ingat hero n heroin jew :(

syahira ariff said...

shamel iskandar: tu la pasai,eh jd kegilaan remaja perempuan ker? saya tak gila kat dia ponn hahahaha




pameklampard:dia tak puas hati sbb rain agi ensem dr dia kot.
hahaha,,,tak pasai2 wayar telepon bimbit jadi berhantu,aku pun gerun da nie tgk wayar telepon aku.ngeeee,,!!

Cik SHiNJU said...

erk...nape ngn muke pembaca bita tu eh? hehehe...mulut x bukak pun baca bita,senyum jek... ;)

x sggup jaga bapak sakit canser perut smpai sggup bunuh diri...bapaknye xde plak bunuh diri sbb x sggup jaga dia mase dia lahir dulu kan...renug2kan la...

syahira ariff said...

miss lolly : alaaa yang jadi watak penyibuk nak amek makwe org tu,dia nak kat heroin tp bertepok sebelah tangan
ekekeke.

Rowena Chasez said...

ohhh kesiannyer..

ardinihumaira said...

eee.. degil betul la dia ni.. dni dah cakap jangan majuk ngan dni.. isk2.. sampai bunuh diri.. dia majuk dni tak kasi choki2 :'(

maisyara Pot! Pot! said...

muka dah comey dah. sayang yea dah KO. ape laaaa...






* mungkin dia bunuh diri tak dapat kawen dgn aku kot. wakakak xD

pameklampard said...

haha..time ni la sume nk review balik cite winter sonata tuh kn..haha..ak tau lagu die je yang hazami nyanyi tuh..cite xlayan sgt..btw ade sorang mmbe ak muke cam hero cite tuh..haha

yuyuEyuliAnayusOf said...

akak da taw smlm.
sempat la bt kenduri arwah. haha

alvin takda umah harga 8juta said...

dia ada masalah seks...
pastu bf dia tinggalkan dia..

kesian jantan ni..

Miss ... said...

hensem syg mati la plak ekeke

MangkOk cHenTa ♂ said...

dia ni mmg x betol kot..hohoho~

Anne Boleyn said...

yang ni yang jadi hero mata buta tu ke or yg lagi 1 dek?????

p/s : hye..esok hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Ada entry penghargaan sebab anda join contest tu. Hana wat review pasal blog anda sikit.

Review pasal blog anda pukul 5.30 petang tu. Tapi yang paling penting anda kena baca enty pukul 10 pagi and pukul 8.30 malam tu. Ingat tau!!! :) Kalau anda nak stay tuned and baca semua entry pon tak pe :p

Yorke Kun said...

aku rasa die stress lpas jmpe orang yg lg ensem drp die..siapa?..yg tu aku mls bgtau..hahhaha

intanurulfateha said...

sis x pena tgk ceta winter sonata
so mmg x amek kisah pun psal plakon die huhu

ieQa sWetLuv said...

haha sengal la adik ni.. haishh kasihan kurang didikan agama itulah bahananya ish3 ;p

- zuriey - said...

napa lah dia bunuh diri..kalau xde awek, saya kan ada..hehe

missgee said...

sikit bunuh diri..
Tak paham sungguh org korea nie..
hurmmm...

missgee said...

sikit bunuh diri..
Tak paham sungguh org korea nie..
hurmmm...

nabilah_2908 said...

hahaha...hmpir menjadi juga edit gambr tu.. ;)

baru jer dgr lagu winter sonata pagi tu...tgh hari..dpt berita yg dia ni mati..huhu..sadis...

jom ke APA KATA HATI pulak,
tajuk n3PERKARA-PERKARA YANG MENGUNDANG KEPAPAAN

TUKANG KATA said...

HAHA..pembaca berita terbaik!!

Bisnis Online Internet said...

SELAMAT

@ku d! sin!e said...

nape bunuh diri kan?

Afzainizam said...

SENYUM
pada kekasih tanda cinta. SENYUM depan telefon tanda gila, ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry beb.. Sejak kebelakangan ni tak dapat ziarah korang pasal ade problem komputer lah.. ni dah kembali normal cam biasa ye

uhhhhh citer tu dulu mmg popular pun.... isssshhh mati bunuh diri... ni mesti sakit jiwa ni....

isshhhh matinya mati bunuh diri

Kuwe said...

Mula mula aku ingat yang hero tu. Walaupun aku tak pernah tengok cerita tu. heh.

fndrocka said...

betul2 bunuh diri ke berlakon?

Perhitungan Si Kacak dan Wanita Gorjes

Matt said...

muka dah comey dah. sayang yea dah KO. ape laaaa... * mungkin dia bunuh diri tak dapat kawen dgn aku kot. wakakak xD

Anonymous said...

Yοuг own роst features established helpful tо me.
It’s extremely helpful and yоu aгe nаturally quite educated of this
type. You haѵe οpeneԁ up my own eyes
to be able tо numeгοus thoughts about this topic
along with intriquіng, nοtable and rеliable
сontent.

My web ρаge :: buy Viagra

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails