Monday, July 5, 2010

CARA CARA NAK SCAN SESEORANG ITU HISTERIA KER TAK


Lama jugak aku tak update yer. Nie gara gara adik aku yang balik haram dari asrama tu la. Habis kitorang semua didenda tak boleh online sehingga waktu persekolahan bermula.

Aku akan menyambung pengajian dalam hujung bulan 9 depan lamaaaaaaaaa lagi tue maka dengan rasminya aku berjaya menjadi penganggur terlama di rumah.Korang baca blog aku tak pernah dapat ilmu pengetahuan kan? Jadi, hari ini aku nak share sket ilmu yang baru aku dapat dari rumah masa mendengar ceramah dari Ustaz Sharhan Shafie di TV9.Ceramah yang disampaikan beliau sangat menarik, jom let's cekedauutt


Baiklah adik adik sekelian, pelajaran kitab kita hari ini ialah tentang 'Tanda Tanda Anda Mengalami Gangguan Makhluk Halus'.Menarik tak tajuk kali ni?


TANDA-TANDA GANGGUAN
a) Tanda-Tanda Ketika Tidur:
  • Susah tidur malam kecuali setelah bersusah payah.
  • Mudah terjaga pada waktu malam dalam keadaan takut.
  • Mimpi melihat sesuatu yang menghimpitnya lalu ia meminta pertolongan tetapi tidak berdaya.
  • Mimpi buruk yang menakutkan.
  • Mimpi melihat binatang seperti kucing, anjing, unta, ular, serigala, singa, tikus dan sebagainya.
  • Ketawa, menangis dan menjerit-jerit ketika tidur.
  • Bunyi gigi begetar/berlaga ketika tidur.
  • Mimpi jatuh dari tempat tinggi.
  • Berdiri dan berjalan ketika tidur.
  • Bermimpi berada di tempat yang sunyi.
  • Bermimpi berada di kawasan kotor, tempat sampah dan kawasan perkuburan.
  • Mimpi melihat makhluk halus.
  • Mimpi melihat salib atau gereja.
  • Mimpi bertemu paderi atau berada di tempat ibadah mereka.
  • Mimpi melihat budak kecil. Berjaga-jaga kalau bermimpi menyusui budak kecil dan kita merasakan terlalu sayang kepadanya.
  • Mimpi benda tajam dan miang seperti pisau, paku, miang buluh dan sebagainya (tanda santau).
b) Tanda-tanda Ketika Jaga:
  • Sering lalai daripada mengingati Allah s.w.t.
  • Hilang ingatan (Gila).
  • Hilang semangat apabila sampai ketempat kerja.
  • Lesu dan malas.
  • Sesak nafas apabila masuk waktu asar hingga ke malam.
  • Rasa sakit pada sebahagian anggota badan.
  • Sakit di bahagian belakang badan terutamanya tulang belakang.
  • Lenguh sendi-sendi.
  • Melihat sesuatu yang pelik.
  • Ketumbuhan yang sukar diubati (kanser).
  • Terasa seolah-olah memijak telur atau batu dibahagian tapak kaki.
  • Mudah panik bila berhadapan dengan masalah.
  • Jiwa lemah dan mudah mengalah.
  • Selalu mengantuk.
  • Sering pening dan perubatan moden tidak dapat mengesan penyakit tersebut
  • Mudah marah dan panas baran.
  • Hilang darah.
  • Agresif dan bertindak liar.

Okey,itu tanda tanda anda sudah terkena gangguan.Cara menangkisnya mungkin aku publish dalam next entri kot sebab masih tak ada mood berblogging ekoran kekalahan Argentina dua hari lepas. Artikel nie ku just copy paste dari laman web Ustaz Sharhan Shafie jer nie. Kalau korang nak tengok sendiri kaedah melawan serangan nie, korang boleh check kat laman web beliau.

*sekadar gambar hiasan untuk menakutkan budak budak

Moga moga dengan membaca artikel nie, ada jugak yang berjaya menjadi tok moh pengubat orang kena histeria.hehehehe.setuju tak setuju tak?

32 comments:

ardinihumaira said...

kanser pun gangguan makhluk halus juga ke dear? huhu dni baru tahu.. kalau mimpi makluk halus tu dni pernah juga..

aduka said...

ada amalan sblm tdo n smasa tdo sbnrnya..bkn stakat baca bismillah n doa tdo smata2..

Eriqa said...

isk... :)

s h a f i q h a s h i m _____ said...

info yang berguna :)

cik helena said...

kaalu nak tau dia bebetul ke tak bukak kan baju dia haa tgk haha

y@n@ M!B said...

tgk org histeria pn da kecut cane nk merawat..haha..

yeayy jerman menang..lalala~ *bakar²* =p

.::WaNiE::. said...

aku nak tanya ko ni

harus ke ko letak gmbar pocong tu
harus keee

dush dush

HonEyBuNNy said...

sis..info berguna...;-)

syahira ariff said...

ardini humaira: hee.tak semestinya dini,tapi kan segala penyakit tu datang dari Tuhan,dengan kembali kepada Tuhan juga kita boleh mengubatinya. =]



aduka: yupp,betol.sebab ustaz tu kata kalau kita tak bacer da sebelum tido nanti kita tidur dengan jin.



eriqa : ngeri. X(



shafiqa : thanx sayang. =)

syahira ariff said...

cik helena : takut terkejut jer bukak,tengok2 ada segumpal bulu dada euuwww
wakakaka



yanamib : yup,betol2.kalau ada org histeria depan mata,awal2 lagi kita cabut.
amboiii hahaha mentang2 team dia menang,takper2,kita tgk team maner muncul juara nanti sis. =p



wanie : SUNAT untuk mencantikkan entri ini.wakakaka. naper gerun tgk pocong keee sis? hak hak hak



honeybunny : ahaks.thanx sis ila sayang.jarang2 buad gak entri bermaklumat.heee~

maisyara Pot! Pot! said...

erk??? baru2 ni aku mimpi ular.. T____T ada orang cakap aku nak kena pinang. macam mana ni? hahaha xD

@ien_R@z said...

hohoho.. thanks for the info.. hari tu da tgk dlm tv psal sihir.. ada beberapa tnda2 yg sma mcm di sebut ustaz...

jadikan ayat kursi sbgai amalan.. ^__^

Anne Boleyn said...

hallamak... c's ni dah lah lemah semangat. syahira gi letak gambar kat bawah tu pulak. hadeyyy deyy deyy deyyy

Yorke Kun said...

argentina kalah,ak trus deactivate blog aku..xde mood dah nak tulis..haha

pameklampard said...

atotnye..atotnye..huhu..stakat ni xpenah lg r kene mende2 camtu sume..alhamdulillah

apiih said...

xpenah nnpk org histeria...mcm tu erk..bru tau..dh tukar tema erk..hehe

ieQa sWetLuv said...

hurmm bila ade pengalaman kena histeria ni harap sangat2 x mau berulang lagi huh~

missgee said...

Mau info tapi tak mau jadi Tok Moh.. ngeri yo..hohoho :P hehehe

oempak said...

the last picture...scaaaryy @_@

syahira ariff said...

maisyara : hamboiii hamboiii gatal nye anak dara mak nie.kalau mimpi ular tu tandanya tak sabar nak kawen bukan akan dipinang.haha =p


aien_raz: yawww,sis pun tgk jugak? entah2 sis yg hantar soalan kat tb9 hari tu. ekekeke


anneboleyn : mengancam kan gambar kat bawah tu sis? hehehe

syahira ariff said...

yorke kun : hahaha,sama la aku xder semangat nak update,berkabung untuk tevez.T___T kau argentina gak ker? meh kita buad semayang hajat jangan bagi jerman menang world cup taun nih.muehehehe.


pameklampard : hey budak budak tecik.takutlah kau aku sudah letak gambar super seram tu.haha.gerenti mengigau kau malam ni pamek. =p


apiih : eh perasan jugak yer tema dah tukar,yup,tukar2! guna template designer jer.

syahira ariff said...

ieqa sweetlove : sis pernah kena yer? *menarik!


missgee : hahaha,ilmu dah dapat tu,bolehla ujibakat sebagai tok moh yer sis. =]


oempak : tak ingat nak label gambar last 18SG. XD

.:padie_eyla:. said...

haip.. share dis artikel in my blog yer. utk kongsi ngan sume. hik. i'll link to ur blog. ;p

Cik SHiNJU said...

info yg berguna nih...
thanks 4 sharing...

frust erk Argentina kalah?
heheh...meh support Spain plak meh...

Miss ... said...

wargghhh aku baran weh adoi2 uhuk3

iman said...

uih,kenapa kena hati-hati kalau mimpi sayangkan baby tu?

fazRul said...

lepas nie cape blakon histeria siaplar..hehe..

ader pluang nk lempang laju2..;)

madihahzubir said...

bulan 9 tahun depan ke? giler lama. bole histeria ah. hahahaha

pawaka19 said...

terima kasih berkongsi..masa kecik selalu mimpi jatuh tempat tinggi..rupanya ia satu ganguan

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Manuskrip Adoft Hitler Sewaktu di Penjara , Di lelong"

Fiq said...

hoho. boleh jadi dukun moden la klu cenggini. haha

- zuriey - said...

yang penting jangan tinggal solat..

ice♥ice said...

xboleh dgr org jerit2 ms histeria..rs nk mjerit gak..hehe..mintak jaoh la dr gangguan2 ni :)

LIKE LA KALAU SUKA ENTRI NI.KALAU NAK SHARE,KAT ATAS TU ADA BUTANG SHARE. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails